Gemeentehuis dokkum wordt vernieuwd

13-06-2022

Als alles volgens planning verloopt, zou de nieuwe ontvangsthal aan de Koningstraat, 1 maart 2023 opgeleverd moeten kunnen worden. 

Het gemeentehuis aan de Koningstraat in de stad wordt gerevitaliseerd. Daartoe werd initieel in september vorig jaar al besloten door de gemeenteraad destijds. Donderdagavond werd het uitvoeringskrediet van € 3.860.000,- goedgekeurd, daarbij komt nog een extra krediet van meer dan €600.000,- voor de inrichting van het gebouw. Kanttekening is wel dat de gemeentehuizen in Kollum en Ferwert worden verkocht en alle medewerkers straks vanuit Dokkum aan de slag kunnen, als alle gebouwdelen op haar plek staan. 

In een eerste kostenraming werd rekening gehouden met zo’n 3,5 miljoen euro, echter door de stijgende bouwkosten is het uiteindelijke uitvoeringskrediet €311.000,- hoger uitgevallen. Bouwgroep Dijkstra Draisma en het installatiebedrijf Pranger-Rosier Installaties BV zullen in een bouwteamorganisatie de verbouwplannen verder uitwerken.

Er werd in september vorig jaar gekozen voor het zogenoemde ‘scenario 5’, wat betekent dat er stapsgewijs naar centralisatie in hartje Dokkum wordt toegewerkt. De plannen voor een nieuw vergadercentrum en de nieuw te bouwen raadszaal zullen later aan de raad worden voorgelegd, evenals de optie tot financiering daarvan. De aanpak van delen A1/A2 en B zullen (op dit moment bekend) respectievelijk 2,6 miljoen en 5,7 miljoen euro gaan kosten. Daarin is de stijging in bouwkosten nog niet (definitief) doorberekend en moet men nog bekijken wat het dagelijks- en groot onderhoud plus inrichting gaat kosten.

Als alles volgens planning verloopt, zou de nieuwe ontvangsthal aan de Koningstraat, 1 maart 2023 opgeleverd moeten kunnen worden. De inrichting zou een aantal weken later gereed kunnen zijn.

Meer nieuws

Nieuwe vestigingsdirecteur leeuwarden

Stephanie van Riel (34) is vanaf 1 juni 2022 benoemd tot vestigingsdirecteur van Pranger-Rosier Leeuwarden. Met de benoeming van Stephanie heeft Pranger-Rosier een enthousiast en gestructureerd… 

Gemeentehuis dokkum wordt vernieuwd

Het gemeentehuis aan de Koningstraat in de stad wordt gerevitaliseerd. Als alles volgens planning verloopt, zou de nieuwe ontvangsthal aan de Koningstraat, 1 maart 2023 opgeleverd moeten kunnen… 

PRANGER ROSIER part of unica logo DIAP

24/7 bereikbaar voor technische storingen
Privacy Policy | Disclaimer

Ontwerp en realisatie door